Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Európa népeinek üzenjük FELKELÉS!

2010.05.06

PEOPLES EUROPE: RISE UP!


Az athéni Akropoliszon 2010. május 4.-én egy óriási transzparens látható, melynek angol nyelvű szövege így fordítható: Európa népeinek (üzenjük) FELKELÉS!

Kép

A görögök általános sztrájknapján itthon, megszólalt a Magyar Szociális Fórum is. Az úgynevezett Szociális Kerekasztal tagjaiként jegyzett szervezetek nyilatkozata szerint szolidaritásukról biztosították a görög embereket a bérek és a szociális kiadások csökkentése elleni harcukban. Ugyanilyen értelmű nyilatkozatot tett jó pár civilszervezet, egyesület és mozgalom egyaránt.
"Görögország és Magyarország egyformán alárendelt helyzetbe került, gazdaságát a külföldi tőke ellenőrzi, mindkettő akadályba ütközik nemzeti termékeinek külpiaci értékesítésében, egyre jobban eladósodnak, és megfosztják őket szuverenitásuktól" - áll a Fórum közleményben, ki kell hangsúlyozni, hogy nem egy szélsőbal vagy szélsőjobb oldali szervezetről, hanem egy mérsékelt, és pártoktól független szervezetről van szó. Vajon miért fog hallgatni erről a média? Vagy ha nem fog hallgatni, akkor miért fogja majd a félsőbalos randalírozókra kihegyezni mindezt? (ez az egyetlen fegyver az igazság ellen!)
Halász József azonban nem hallgat, s a következőket írja: "Senki előtt sem lehet kérdéses, hogy a Görögországban elindult lavina elsodorja az eurót és ennek következményeként az EU-t. A tagországok mindegyike erején felüli hitelt lesz kénytelen nyújtani úgy, hogy a hitelt ő maga veszi fel (természetesen az IMF profitját növelve), hiszen minden tagállam költségvetése deficites, és átadja Görögországnak, ahonnan a visszatérülés több mint kétséges. Ez Magyarország részéről 404,796 milliárd forintot jelent három év alatt, amelynek egy évi része 134,932 milliárd forint. Ezzel az EU tagság miatti sarc 2010-re megközelíti a 8 000 milliárd forintot, ami minden egyes magyar állampolgárt 797 493 forinttal károsít ebben az évben."
Tetszenek érteni? Évente közel 800 ezer forinttal leszünk megkárosítva!
A görögök világosan kimondták azt, hogy kiállásukkal egész Európának jelzik, hogy: "szervezett tiltakozásokkal kellene átvennünk az irányítást a sorsunk felett, - hogy az életünket ne az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap határozzák meg!"
A magyar viszonyok között úgy látszik, csak a civilek értették meg az üzenetet, hogy a multinacionális trösztök által diktált neoliberális politika elleni fellépés közös ügye minden olyan országnak, amely fejlődni szeretne, de pénzügyi eszközökkel lehetetlenítik el a fejlődésüket, mert az adósságszolgálat és a profit kiszivattyúzása elvonja tőlük a fejlesztéséhez szükséges összes erőforrást.(ez a trükk lényege!)
Jellemző a Világgazdaság Online mesterséges félelemkeltő híradása is:
"három halálos áldozata van az athéni tüntetéseknek, amelyek a kormány megszorító csomagja miatt robbantak ki. Az athéni tűzoltóság jelentése szerint legalább hárman meghaltak, amikor radikális baloldali tüntetők támadtak egy bankra a görög fővárosban. ...A tüntetések az egyre szigorúbb megszorítások miatt robbantak ki, amelyekre a görög kormány a tarthatatlan államháztartási problémák kezelése érdekében kényszerült. A görög hatóságok jelentése szerint jelenleg is súlyos összecsapások zajlanak Athén központjában, ahol a több ezer radikális baloldali demonstráló megkísérelte elfoglalni a parlament épületét. Helyszíni beszámolók szerint az utcai harcokban több tucatnyian megsebesültek, a belvárosban könnygázgránátok robbanásait hallani. A tüntetők Molotov-koktélokkal és kövekkel támadtak a rendőrökre."
(Na persze a könnygázgránátokat a manók lövik ugye? Úgy, mint Pesten!)
Végre felismerték a görögök is, hogy 2006-ban Magyarországon elindult egy szembeszegülés a globalista hazugságokkal, de szándékosan és egyenként akarják levadászni a népeket. A kimondhatatlan nevű görög: Panagiotis Papageorgopoulos véleménye szerint az, amit ők tesznek most, az: ''Ez egy Európa népeinek szóló üzenet: Az embereknek mindenütt ugyanazok a problémáik!"
Magyarországon azonban csak parázs maradt a 2006-os lelkesedésből, s jelenleg még folyik a csodavárás, az emberek az új kormány intézkedéseire várnak, s már sokan nem is emlékeznek arra, hogy három és fél évvel ezelőtt Öszödön elhangzott egy beszéd, amely leleplezte az egész politikai osztályt. Nem akarják észrevenni az emberek, hogy nálunk még a görögöknél is rosszabb a helyzet mind gazdasági téren, mind erkölcsi, politikai, de legfőképpen alkotmányos szinten.
Leszögezhetjük, hogy nálunk - mint a többi globalista megszállás alatti államban - a demokrácia csak szavakban létezik, és papíron vagyunk alkotmányosak is. Richard Wike, a PEW intézet vezetője szerint a magyarok nem a demokráciában nem hisznek, hanem csak arra utal a közvélemény kutatási eredményük, hogy a rendszer, amely jelenleg működik hazánkban, az nem a demokrácia eszméi szerint való.

EZEK LEGALÁBB LE MERIK ÍRNI AZ IGAZSÁGOT!
Pedig a magyarság ősidők óta egy valóban demokratikus hajlamú nép, talán még a görögöknél is régebben, még a szkíta ősállamból, vagy annak elődállamaiból hagyományozódott ez ránk. A Kr. előtti 6. században jegyezte le Herodotos a szkíta szerződéskötés rítusát, amely megjelenik az utolsó vacsorán és a vérszerződésünkben is. A vezérválasztás demokratizmusa és a tanácsból ki nem hagyható vezérválasztók joga, maga volt a hatalommegosztás mintaképe abban a korszakban. A magyar népi bölcsesség mindezt nagyon is tudja, s ha nem is látja át a politikai zsonglőrködés minden részletét, de a demokrácia hiányát - ami már nem is deficites - pontosan érzékeli, s van is bátorsága ahhoz, hogy a közvélemény kutatóinak elmondja. A magyar állam soha nem volt hódító, s terjeszkedései nem más kisnépek bekebelezésére irányult, hanem inkább nemzetközösségbe szervező, kultúrmisszió volt. A Szent Korona védőernyője alá vont népeket soha nem kívántuk leigázni, beolvasztani, hanem inkább magunkhoz emelni és kiterjeszteni rájuk az igazságos alkotmányosságot. (mit is kaptunk érte?)
Ma Európának is erre a gondolkodásra lenne szüksége a gátlástalan és valóban "rothadó" globalizmus helyett, s akkor a görögök problémája is megoldódna. George Soros - aki maga is ennek a parazita világnak a gyermeke - világossá tette már az egész neoliberális és globalista rendszer számára, hogy nincs tovább!
Változtatni kellene, de a megszokott sémákat nem akarja feladni sem az EU, sem az IMF, sem a Valutaalap, sem az USA. Így pedig sorra "bedőlnek" majd az országok, Görögország után Portugália, Magyarország, Olaszország, Anglia, Spanyolország, stb. Mindez csak akkor nem következne be, ha Kína, vagy Oroszország mentőövet dobna az Uniónak. De miért tenné? Önmagunk pedig, csak akkor tudnánk ebből a káoszból kievickélni, ha alapvetően megváltozna a gondolkodásmód a tömegeknél, amire sajnos egyre kevesebb esélyt látok a nagy összeomlás előtt.
A Szociális Fórum persze kinyilvánította a szolidaritást a tüntető görög munkavállalókkal, de mindez keveset ér, ha nincs mögötte olyan erő, amely egész Európát fel tudná sorakoztatni a globalista őrülettel szemben. Vajon mégis, milyen lehetőségek tárulhatnak ki az európai népek előtt akkor, ha megszületne a régen várt összefogás a globális kifosztásban érdekelt erők, a pénzhatalom ellen?
Halász megadja a szerinte egyedül lehetséges utat, sőt a lépések sorát is:
"Első lépésként az EU-t kell átalakítani szabad országok Európai Államszövetségévé, amihez a "polgári kezdeményezés" ad békés lehetőséget.
Második lépés a világterrorista szervezetben, a NATO-ban ránk erőltetett tagság felmondása. (A hazugság fokozódását jelentő gyengülés számos bizonyítéka került napvilágra ezen a héten.)
Harmadik lépés a hatalomgyakorlás saját kezünkbe visszavétele azzal, hogy az állampolgárságot azonossá tesszük a Szent Korona tagsággal. (Ezzel kapcsolatban a szlovák "jelképtörvényből" kell erőt merítenünk, Trianon gyásznapját a Szentkoronaság Igazságának erőt adó napjává emelve.)"
Vajon mikor fogja a magyar középosztály - írástudó értelmisége felismerni az egyetlen lehetséges utat, amivel az Aranybulla és alkotmány c. filmben is találkoztam, s amivel szerintem minden józanul gondolkodó magyar egyetérthet. Persze az agymosás olyan eredményes volt, hogy a társadalom nagy többsége semmit sem fog érteni filmből, mert nincsenek meg hozzá az alapok. (Lehet, sőt biztos, hogy el sem jut hozzá!)
Én lépten-nyomon próbálom népszerűsíteni a magyar közjogi gondolkodás egyes elemeit, s az emberek szemét kinyitni. Közíróként próbálom áttörni a tudatlanság falait, bár nincsenek komoly visszajelzéseim, hogy eredményesen teszem-e? (csak néhány tucat levelező partnerem szokott véleményt nyilvánítani)
A jelen "lebutított" állapotában a magyarság jelentős részének nincs nemzettudata, s ha a nemzeti értelmiség nem hoz létre oktatási központokat, s nem fogja a ma érthető nyelven megfogalmazni, hogy a jövőbe csak a múlt értékeivel juthatunk el, akkor nem fog visszatérni a nemzettudat. A következményeket pedig nem nehéz kiszámítani!
Arra pedig dőreség várni, hogy ennek az erkölcstelen, gátlástalan, kamatkapitalizmusnak, mindent erodálóan korrupt vezetői mikor fognak végre feleszmélni, szembenézni tettükkel, s odébbállni? Mert ezek maguktól nem állnak odébb soha!

Szeged, 2010-05-04 Dr. Bene Gábor S.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.