Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végre egy igaz ember: Molnár Oszkár

2010.04.20

Visszalépésre szólítják fel az MSZP-t a Fidesz javára!
Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség nyílt levele Lendvai Ildikónak
2010.04.19. 10:17 Hír24

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija azt kéri, hogy az MSZP a Fidesz jelöltjét támogassa Edelényben. Csak így lehet értelmezni, hogy Köves Slomó szerint össze kell fogniuk a demokratikus pártoknak azért, hogy a rasszista kijelentéseiről ismert edelényi polgármester ne jusson be a parlamentbe.

A Fidesz a választáson nem indította jelöltként Molnár Oszkárt, akit a helyi alapszervezet is törölt tagjai sorából. A polgármester a második helyen végzett 24.1%-al, Daher Pierre, (Fidesz) (36.5%) mögött. Harmadik helyre került Miklós Árpád (Jobbik) 19,1%, míg a szocialista Gúr Nándor a negyedik helyre futott be 18,7%-al.

A vezető rabbi szerint Molnár Oszkár várhatóan megállapodik a Jobbik képviselőjével és együtt, összefogva a polgármester akár győzhetne is. Köves Slomó nyílt levelében arra kéri az MSZP elnökét, hogy ezt kadályozza meg, hiszen a határ ma a magyar politikai struktúrában a demokratikus pártok és a szélsőségesek között húzódik.

A vezető rabbi az edelényi MSZP-jelölt visszalépését kéri
2010. április 19., hétfő, 10:01 hvg.hu

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija Lendvai Ildikóhoz intézett nyílt levelében a demokratikus pártok összefogását kérte annak érdekében, hogy akadályozzák meg a rasszista kijelentéseitől hírhedtté vált edelényi polgármester parlamentbe való bejutását.

Arra kértem a Fideszt, hogy határolódjanak el Molnár Oszkártól és "primitív gyűlöletkeltésétől" - utalt tavaly októberben kelt levelére Köves Slomó vezető rabbi abban a nyílt levélben, amelyet hétfőn Lendvai Ildikó MSZP-elnökhöz intézett. Köves felidézi, hogy a Fidesz a választáson nem indította jelöltként a hírhedtté vált polgármestert, és az edelényi Fidesz-alapszervezet is törölte őt tagjai sorából.

Molnár Oszkár függetlenként, az első fordulóban a második helyen végzett 24,1 százalékkal, Daher Pierre, (Fidesz, 36,5 százalék) mögött. Harmadik helyre került Miklós Árpád (Jobbik, 19,1százalék), míg a szocialista Gúr Nándor a negyedik helyre futott be 18,7százalékkal.

A szélsőséges, rasszista megjegyzéseiről hírhedt Molnár Oszkár várhatóan megállapodik a Jobbik képviselőjével, és együtt, összefogva Molnár győzhetne - írja Köves Slomó, hozzátéve, meggyőződése szerint a demokratikus alapelvekhez hű pártoknak együtt kell működniük, hogy a szélsőségesek győzelmét megakadályozzák. "Kérem, hogy döntésével akadályozza meg, hogy Molnár Oszkár vagy az általa hangoztatott nézetek további képviselője bekerüljön a parlamentbe és ott szónokolhasson tovább a gumikalapácsokról és a zsidó világösszeesküvésről" - írja a főrabbi, ezzel minden bizonnyal az egyéniben esélytelen, területi listáról azonban már a parlamentbe jutott MSZP-jelölt visszaléptetésére utalva.

Lapunk előző héten foglalkozott az MSZP számára kényes edelényi helyzettel. Nyakó István, a párt szóvivője akkor azt mondta, Gúr Nándor nem lép vissza egyik jelölt javára sem, hanem indul a második választási fordulóban is. Bár cikkünkben azt valószínűsítettük, hogy a parlamenti választások során Molnár lép vissza majd a Jobbik jelöltje javára, múlt héten a Jobbik közölte, ők gondolkodnak a visszalépésen Molnár Oszkár javára.

Végre egy igaz ember: Molnár Oszkár
Molnár Oszkár mellett tüntettek Edelényben.Molnár Oszkárt megerősíti Csabai

Ifj. Csabai Gyula, az edelényi szocialista frakció képviselője megerősíti Molnár Oszkár polgármestert cigánykérdésben tett kijelentésében.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.