Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Influenza oltás pro és kontra

2010.09.30

Influenza oltás pro és kontra
2010 augusztus 30., hétfő 13:14 Natúr Hírek

Bár a választások előtt jelentős támadást kapott az Omninvest amiatt, hogy adófizetés helyett ciprusi offshore cégen keresztül kimentik az állami megrendelésekből keletkező pénzeiket az országból, mára ez elcsitulni látszik és a Világgazdaság csupán tényszerűen közli mai cikkében a hírt, miszerint ismét több milliárd forint értékben rendeltek tőlük vakcinát, amit a cég már el is kezdett kiszállítani a megfelelő helyekre.

A cég képviselője azzal nyugtatja a lakosságot, hogy WHO ajánlás alapján állították össze a mostani oltásturmixot, amibe a H1N1 is belekerült, de ez ma már senkit nem vigasztal, miután a Egészségügyi Világszervezet is elismerte, hogy a korábbi években a szakmai tanácsadó testület minden harmadik tagja anyagi támogatásban részesült egy vagy több vakcinagyártó vállalattól.

Persze nálunk még az elmúlt héten is tombolt a nyár és az Omninvesten kívül senkinek eszébe nem jutott az influenza, de nem így van ez a déli féltekén. Ausztráliában így a tél végén már lelkesen oltogatják a gyerekeket, aki meg ahelyett, hogy hálásan egészségesek maradnának, belázasodnak, hánynak az oltást követően, a kevésbé szerencsése pedig kómába is esik.

A 11 hónapos Avery anyukája a reggel kilenckor beadott első adag oltást követően csak egy kis hidegrázást tapasztalt a bébinél, de délután kettőre felment a láza. Amikor este nyolc előtt a kiságyához ment a gyerek az oldalán feküdt, hányt és rángatózott. Gyorsan autóba ültette. "Nem tudott sírni, csak lógott a feje az autóülésen és nem mozgott. Kővé dermedtem, mert ilyet még soha nem tapasztaltam." - meséli a kismama.

A történet azzal folytatódott, hogy az orvos, aki fogadta őket a kórházban azt mondta, hogy Avery az ötödik hasonló tünetekkel jelentkező gyerek csupán azon a napon. Az eset tehát nem volt egyedi.

Az igazi meglepetést azonban az okozta, hogy kiderült, hogy már ezt megelőzően két héttel jelentették több ausztrál intézetből, hogy komoly mellékhatások jelentkeznek az oltást követően, de az egészségügyi hatóságok figyelmen kívül hagyták őket miközben ragaszkodtak hozzá, hogy az oltóanyag biztonságos. Két hét elteltével, miután több ezer gyermeket oltottak már be és legtöbbjüknél jelentkeztek az azonnali tünetek, Jim Bishop fő tisztifőorvos professzor végül bejelentette az oltás betiltást.

Csak figyelmeztetni szeretném olvasóinkat, hogy a magyar egészségügyi hatóságok a korábbi H1N1 influenza oltás sikertelensége kapcsán azt a végkövetkeztetést vonták le, hogy nem volt elég hatékony az emberek tájékoztatása és csak azért nem oltották be magukat sokan, mert "hamis veszélyekkel riogatták őket". Gondolom ennek az lesz a következménye, hogy idén még több adóforintot fogunk költeni reklámra és a valós információk elhallgattatására.

Összegezve a dolgot: az a védőoltás kerül mától az orvosokhoz és a patikákba Magyarországon, amit a múlt héten Ausztráliában betiltottak. Csupán azt nem értem, miért költünk erre egy szekér pénzt? Szerintem Ausztráliában most fizetnének is nekünk, ha elhoznánk a rájuk maradt készleteket.

Mi okozza a mellékhatásokat?

Joggal kérdezheti bárki, hogyan képes egy legyengített vírus azt okozni, hogy a gyerekek majdnem belehalnak az azonnali mellékhatásokba?

A válasz: nem a vírus okozza.
Egy vírus, főleg egy legyengített vírus nem okoz rángatózást. A vegyszerek okoznak.

Minden védőoltásba kerül egy tucat különféle egyéb vegyület a hatóanyag mellé, aminek hatását a gyártók és a szakemberek igyekeznek elbagatellizálni, de alapvetően ezek az anyagok okozzák az immunrendszer azonnali erős válaszát. Még azoknál a beoltottaknál is lehet számítani tartós károsodásra, akik egyébként az oltást követő napokban nem tapasztalnak komolyabb tüneteket. Bizonyára ismert az a hír, hogy a korábban védőoltásokban használt thimerosal nevű adalékanyagot is húsz év után kellett kivonni a forgalomból, mert kiderült róla, hogy hosszú távú agykárosodást okoz gyerekeknél.

Szakértők sem értenek egyet

Az, hogy az orvosok fele védőoltás ellenes, azt tudjuk. Azt is láttuk év elején, hogy egy orvos egyik héten a védőoltás ellen, majd következő héten mellette kampányol. De számunkra kimondottan felelőtlenségnek tűnik az, hogy miközben elrendelik annak kiderítését, hogy csupán egyetlen félresikerült gyártás okozza a megbetegedéseket, vagy a teljes vakcina rossz úgy, ahogy van, van aki az oltások folytatása mellett nyilatkozik. Dr. Peter Richmond professzor a cikkben erre buzdítja a kollégáit.

Ezt lehet elérni akkor, amikor a vakcina gyártói fizetik az orvosokat. És a WHO szerint minden harmadik orvos anyagilag van érdekeltté téve a védőoltásiparban. Nem csoda, hogy miközben hegynyi méretű eredmény áll rendelkezésükre a nemkívánatos súlyos mellékhatásokról, lassan, vagy soha nem tiltják be a forgalmazást.

Képzeljük csak el, milyen keményen nyilatkoznának ha egy gyógynövény vagy egy vitamin, esetleg a pasztőrözetlen kecsketej okozna tömeges megbetegedéseket!

A d-vitamin hatékonyabb a védőoltásnál

Persze a dilemmát egy szülő számára nem oldjuk meg, ha nem kínálunk alternatívát. Az oltassam vagy ne oltassam közti választás akkor becsületes, ha tudjuk, hogy csupán a megfelelő d-vitamin szint a szervezetben egymagában hatékonyabb mint az influenza elleni védőoltás.

Miért? Mert anélkül tartja feszesen az immunrendszert, hogy különféle vegyszerekkel bombázná. És az immunrendszer, amikor majd találkozik a vírussal éppen nem egy mesterségesen előidézett betegségből lábadozik, hanem ereje teljében van.

Egy hetente egyszer elfogyasztott orbáncfű tea éppen olyan jól megteszi az immunrendszer éberen tartására, mint bármelyik védőoltás és csak pozitív mellékhatása ismert.

Napi 1-2 gramm c-vitamin a téli időszakban éppen a betegség lefolyását rövidíti le, ha már egyszer úgyis elkaptuk. Bár lelkesen keresik, mégsem sikerült kimutatni egyetlen negatív mellékhatását sem évtizedek óta.

És napi fél óra séta akár esik, akár fúj a szabad levegőn többet tehet a gyermek egészségéért, mint az összes influenza vakcina, amit az Omninvest legyártott idén. Ha nem az iskola előtt dobjuk ki az autóból és vesszük fel, hanem egy kilométerre attól, már sokat tettünk az egészségéért.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.