Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Orbán takarodj? - Budaházy szabadon engedéséért tüntettek a Fidesz-székháznál

2011.01.28


Felszólalt Morvai, Budaházy Edda, Toroczkai, Zagyva és Gaudi. Interjút is készítettünk velük.
2011/01/27 - 19:25 Szent Korona Rádió

A "nemzeti kormány" miért tartja a nemzet egyik hősét börtönben, akit a nemzetellenes erők zártak még be? - ezzel a kérdéssel kezdődött meg a HVIM tüntetése Budaházy György szabadon engedéséért a Fidesz budapesti székháza előtt, a Szentkirályi utcában, mintegy hétszáz fő részvételével.

A tüntetés (2011.01.27.) galériája itt található.
A tüntetés hanganyagának egésze INNEN tölthető le.

"Budaházy!", "Ria, Ria, Hungária!" és "Orbán takarodj!" skandálásoktól volt hangos a Szentkirályi utca.

A "nemzeti kormány" miért tartja a nemzet egyik hősét börtönben, akit a nemzetellenes erők zártak még be? - ezzel a kérdéssel kezdődött meg a HVIM tüntetése Budaházy György szabadon engedéséért a Fidesz budapesti székháza előtt, a Szentkirályi utcában, mintegy hétszáz fő részvételével.

Orbán Viktor nevére hangos fújolás tört ki a tömegből.
A felszólalások előtt és közben Sziva Balázs (Romantikus Erőszak, Hungarica) és Mazula Imre (Magozott Cseresznye) adott akusztikus koncertet.

Nőké az elsőbbség - Budaházy Edda és Morvai Krisztina kezdte a felszólalások sorát

Elmesélte, hogy látott egy olyan videót, amiben Orbán Viktor azt boncolta Toroczkai és Budaházy kapcsán, hogy ezek az emberek könnyen "Gyurcsány takarodj!" után "Orbán Viktor takarodjot!" kiabálnak. Szerinte inkább közvetíteni kell a fideszesek felé és adni egy esélyt ennek a kormánynak. Megfogalmaz egy utolsó felhívást, amiben kérdőre vonja őket, hogy miért magyar hazafiak vannak börtönben a bűnözők helyett.

Edda után Morvai Krisztina olvasott fel egy nyílt levelet a fideszes politikusnak címezve, amiben figyelmezteti őt, hogy két urat nem szolgálhat: egyszerre nemzeti érdekeket és nemzetellenes erőket. "Budaházy és Szaszka soha nem fog megtörni, te viszont igen" - hangzott el a levélben, amiben a "politikus" lelkére próbál hatni. Az írás felsorolja a fideszesek bűneit, mint például azt, hogy szerintük a "tv-ostrom csak egy maroknyi huligán akciója volt", vagy hogy 2006 harcosai csak egy csőcselék tömeg volt.

Az interjú hanganyagának egésze INNEN tölthető le.

Zagyva Gyula: "A Fidesz bűne, hogy ők még börtönben vannak"

dsc_0230_wm_0.jpg

Zagyva Gy. Gyula egy vicces történettel kezdte, hogy olyan amatőr maradt a rendőrség, hogy a civilruhások rendőrök előtte tartottak eligazítást. A tüntetés előtt fél órával még égett minden villany a székházban, de amint gyűlni kezdett a tömeg lekapcsoltak minden világítást. Reményét fejezte ki abban, hogy a bent lévők elmondják a párttársaiknak, hogy mennyien állnak ki Budaházyék mellett. A vármegyés harcos szerint számos fidesz-szavazó és szimpatizáns egyetért Budaházyval és a célokkal. Megerősítette, hogy minden Fidesz-székház előtt fognak tüntetni a politikai foglyok szabadon engedéséért, és hogy rávilágítsanak arra: a Fidesz bűne, hogy ők még börtönben vannak. Zagyva elmondta, hogy nem gondolta, hogy ennyi időt marad Szaszka és Budaházy börtönben a Fidesz-kormány alatt. A képviselő intézménylátogatást tett a Venyige utcában, ahol Szaszkát tartják fogva, de nem engedték, hogy találkozzon vele. Elmondása szerint még az előző kormány alatt sem voltak ilyen szigorúak a fogva tartási körülmények, mint most.

 

dsc_0253_wm_0.jpg

Az interjú hanganyagának egésze INNEN tölthető le.

Toroczkai László kiemelte, hogy ez a narancsdiktatúra talán még rosszabb lesz, mint a gyurcsányi időszak. Mostanra már kiderült, amit sokan előre sejtettek: Orbán Viktorék ugyanúgy függnek a nemzetközi oligarchától, mint az előző kormány.
Mint a Magyar Jelen főszerkesztője elmondta a médiatörvénnyel kapcsolatos meglátásait is: Orbán Viktor a németországi lapokban azzal nyugtatja a médiatörvény ellenzőit, hogy a szélsőjobb térnyerése miatt kell megregulázni az internetes tartalmat. A HVIM vezére aggódik, hogy a nemzeti oldal médiahálózatát a cigány illetve zsidó szavak leírása miatt fogják levadászni. "A saját nemzedékem Londonba, Új-Zélandra vándorol ki... Budaházy és Szaszka pedig börtönben vannak" - mondta a nemzeti oldal egyik vezető alakja.

Toroczkai egy friss élménnyel "gazdagodva" ért a tüntetés helyszínére, amit el is mesélt. Ez pedig nem más, mint az ellene hozott TV-ostrom ítélet, mely szerint ő volt a váratlanul kibontakozott eseménysorozat szervezője.

Ez a hatalom is ugyanúgy be akarja börtönözni a kiváló hazafiakat, éppen ezért az eddigi ellenállás többszörösét kell kifejtenünk! "Szabadság! Ellenállás!" - köszönt el László.

Gaudi-Nagy Tamás Brüsszelből küldte el levelét

A neves jogvédő munkája során mindig is kiemelt figyelmet szentelt Budaházy György ügyére, de sajnos ezúttal brüsszeli teendői miatt nem tudott személyesen részt venni a tüntetésen. Levelét a vármegyés szóvivő leány tolmácsolta az egybegyűlteknek, így hangzik:

"Hazafiak! Kedves Barátaiam!

Ki gondolta volna, hogy tavaly áprilisa után fél évvel még mindig azon kell küzdenünk, hogy a Budaházy György és társai elleni kirakat és koncepciós eljárás megszűnjön, ahelyett, hogy Gy. Ferenc és társai büntetőperének legújabb fejleményeit elemeznénk, vagy börtönnaplójukat olvashatnánk. Ez sok mindent elmond a jelenlegi helyzetről. Ez nem az első ilyen tiltakozás és mindaddig nem lesz az utolsó, amíg az igazságtétel órája beköszönt. Most már az új, a jelenlegi kormánytöbbség által választott legfőbb ügyész kezében a vád, a felelősség nem tehető át másra. Fel kell ismernie az ügyészségnek előbb vagy utóbb: a vád nem törvényes és Hunnia Csoport tagjai elleni eljárást meg kell szüntetni. Azonban addig is a védelem a helyén van és felkészült a bírósági szakaszra.

Sajnálom, hogy nem lehetek itt most Veletek: ezen a héten az Európa Tanács közgyűlésén Strasbourgban képviseltem a nemzeti radikalizmus szellemiségét és ma késő este érek vissza. Ezek az intézmények úgy működnek, hogy a status quo rendszerén kívülről jötteknek a lehető legkevesebb teret adják. Tegnap Tadicsnak a szerb elnöknek szerettem volna feltenni néhány kellemetlen kérdést a máig elutasított területi autonómiáról, a magyarság elleni atrocitásokról, a temerini fiúkról, az 1944-es vérengzésekről és a Szerbiából kiutasított magyar politikusokról (például Zagyva Gyula). A kérdésfeltételt egyetlen magyar képviselőknek sem engedték, a szerb elnök pedig rózsaszínre festette a képet. Ma délben a román elnököt kérdeztem a székelyföldi autonómiáról. a válasz az volt etnikai alapú területi autonómiát nem támogatnak s szeretnének legalább annyi jogot a magyarországi románoknak mint az erdélyi magyarok élveznek. Az ember zsebében kinyílt a bicska. A barátkozós magyar politika nem folytatható tovább. Tegnap volt a vita arról, hogy Magyarország mennyire demokratikus: azok akik az elmúlt 8 évben gátlástalanul üldözték, taposták az ellenállókat, most uszítják a "mértékadó" európai kegyenc politikusokat arra, hogy ítéljék el hazánkat. Beszédemben elmondtam: azt hittem a Gyuriékhoz hasonló koncepciós eljárások leállítását és a jogsértésekért felelősök felelősségre vonását fogják követelni! Persze, hogy nem erről volt szó!

Már sokszor elmondtuk, de ismét idézzük fel: egy olyan büntetőeljárás folyik Budaházy Gyurival és társaival szemben, amelynek koncepciója a Gyurcsány-Draskovics-Szilvásy boszorkánykonyhában főtt ki. Egyértelműen megállapítható: a nyomozás során olyan kirívó mértékben szegték meg a büntetőeljárási szabályokat, hogy minderre törvényes vádat alapozni nem lehetett volna. Az eljárási garanciák nem érvényesültek és leginkább hiányoznak a bizonyítékok mindarra amit Gyuriékkal szemben összehordtak. Ráadásul a nyilvánosság előtt folyamatosan építik fel a veszélyes terrorista hamis koncepcióját.

El kell gondolkozni azon, hogy miért olyan fontos éppen ezt az eljárást folyamatban tartani vállalva ezzel a folytonosságot a Gyurcsány-rendszerrel. Kinek jó ez? A nemzet számára biztosan nem. A változás hitelessége így megkérdőjelezhető,a társadalom igazságérzete azt mondja: hogy lehet az, hogy akik az ellenállást választották eljárás alatt állnak, akik a nemzet tönkretételén munkálkodtak még a Parlamentben és cégeik élén szabadon virulnak. Ez nem mehet így tovább.

Ráadásul az elmúlt 8 év jogsértéseiről szóló emberi jogi jelentés, amelyet én készítettem és amelyet a kormányoldal megszavazott egyértelműen kimondja, hogy ez elmúlt 8 évben - amelyben Gyuri ellen 13 büntető- és szabálysértési eljárást indítottak politikai tevékenységével kapcsolatban, a hatalom megtartása eszközeként használták a rendőrséget. A Magyarok Nyilai ügy kapcsán pedig egyértelműen megállapításra került számos durva jogsértés. A gyarmatosítás ellen lázadt fel a nemzeti ellenállás és annak egyik legkiemelkedőbb alakja Budaházy György is. Ott volt 2002-ben a választási csalások elleni tiltakozásokban, 2003-ban a tisztességtelen feltételek mellett végigerőltetett EU - csatlakozás elleni tiltakozásban, majd a 2006-os vérengzések miatt tiltakozott, leverte a ruszki emlékműről a csillagot és még számos helyszínen.

Jogvédő bajtársaimmal elsősorban Morvai Krisztinával sok jogi harcot végigküzdöttem Budaházy Gyurival, Gyuriért és társaiért és ezt nem hagyjuk abba. Dokumentumfilmek, petíciók, felszólalások, védőbeszédek, tárgyalások, tüntetések és nyilatkozatok sora van mögöttünk. Egyre több embernek nyílik fel a szeme. Olyan embert ismertünk meg benne, aki nem adja soha fel, családja, szerettei, barátai és támogatói pedig mellette állnak és egyre erősebb. Két büntető elítélés mellett, számos felmentés és több jogsértés miatti kártérítés a mérleg. Éppen ma ítélt kártérítést a bíróság Gyurinak a Clark Ádám téren 2008. április 11-én történt meghurcolás miatt. A küzdelem hevében engem is eljárás alá vontak: jelenleg Gyuri ügyei miatt két ügyvédi kamarai fegyelmi eljárás zajlik ellenem, több százezer forint bírsággal sújtottak, nemrég kaptam meg a fogházi behívót, amelynek végül azért nem tettem eleget, mert hazafiak végül felajánlották a bírság befizetését.

Egyre többen ismerik fel azt, hogy ez az ügy az új rendszer tesztügye: nem lehet nemzeti önrendelkezésről beszélni, de egyúttal olyanokat eljárás alatt tartani, akik szintén ezt tették. A gyarmatosítás ellen és a nemzeti önrendelkezésért ki kell állnunk és követeljük a koncepciós eljárás megszüntetését. Ez követelés többször elhangzott már a magyar Országgyűlésben, az Európai Parlamentben, az Európa Tanácsban, az ügy nemzetközi szinte került és egyre kellemetlenebb az új rendszernek. Ezt nekik is látniuk kell.

Szabadságot tehát a már több mint másfél éve előzetesben sínylődő politikai fogoly hazafiaknak, az igazságtétel jegyében pedig szüntessék meg ezt a koncepciós eljárást és egyúttal történjen végre meg a valódi elszámoltatás! Adjon az Isten - szebb jövőt!

Dr.Gaudi-Nagy Tamás"

A rendezvényen megjelentek gárdisták is, akiket természetesen a szokásos szeretettel igazoltattak a rendőrök.

Az interjú hanganyagának egésze INNEN tölthető le.

Videók:
Toroczkai László beszéde a Fidesz székháznál 2011.01.27.
http://www.youtube.com/watch?v=B-EXcg4Bixo
Zagyva Gyula beszéde a Fidesz székháznál 2011.01.27.
http://www.youtube.com/watch?v=2TBUb7yZ4p0

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.